Napi tv film ajánló


Nincs kettő négy nélkül

Non c' é Due Senza Quattro, olasz akció-vígjáték, 99 perc, 1984
Film+, 20:50

És eljövend újabb másfél óra, mikor a szénhidrát legádázabb áldozataiként funkcionáló családapákat Chemotoxszal sem lehet majd elüldözni a tévé közeléből. Mert bármekkora kiterjedésű vakfoltként is tündököl a Spencer-Hill duó munkássága az általános filmművészet térképén, egy-egy művüket képtelenség végignézni anélkül, hogy az ne öltsön valamiféle bizarr szertartás-jelleget.
#


Hiába futsz

Nowhere to Run, Amerikai akciófilm, 87 perc, 1993
Sony Movie Channel, 21:00

Ha-ha-ha! Újabb Jean-Claude film! Minden hétre egy mese. Ki hinné, hogy ez alkalommal hősünk (Sam Gillen alias Jean-Claude Van Damme) szinte ártatlanul ül börtönben, mert a barátja helyett magára vállalt egy gyilkosságot. Olyan rendes!
#


A Passió

Amerikai film, 2004
Paramount Channel, 21:00

Szomorú, ha egy film megítélése különböző politikai táborokra marad, és pontosan ez történt Mel Gibson filmjével - igaz, ebben némileg a rendező is ludas.
#


A misszió

The Mission, Angol dráma, 1986
M5, 21:05

Roland Joffé filmje ma már a mozitörténet része, többek között a felejthetetlen alakításoknak, illetve Ennio Morricone zseniális zenéjének köszönhetően.
#


Tökéletes gyilkosság

A Perfect Murder, Amerikai thriller, 1998
AXN, 22:50

A kilencvenes évek amerikai filmjeinek jelentős része a frissen felépült yuppie-kultúra, a fiatalon megszerzett sok pénz bűvöletében készült, akárcsak ez a mutatós, jól összerakott, de végső soron kissé üres thriller is.
#


Mindhalálig

Maximum Risk - Bloodstone, Amerikai akciófilm, 91 perc, 1996
Sony Movie Channel, 22:55

Lehet, hogy egyszerűbb lenne valamiféle szakmai oldalra felmenni, és megszámolni ennek a szerencsétlen szürkeállomány-gyilkosnak a filmjeit, de én inkább az empirikus utat választom, és mindig meglepődöm, mennyi átkozott celluloidra futotta neki, amit még nem láttam, vagy amikről nem írtam.
#


Desperado

Desperado, Amerikai akciófilm, 96 perc, 1995
aMC, 23:05

Ez történik, mikor egy remek, kis költségvetésű filmet megtalál Amerika, és fogyaszthatóvá teszi a maga számára. Szokták mondani a bölcsészek, hogy a film stílusa a nyálhídra épített szerkezet, amolyan karikatúra képen, de a lóf**t.
#Az Álmosvölgy legendája

Sleepy Hollow, Amerikai misztikus film, 101 perc, 1999
Cinemax, 23:25

Már megint az a remek Johnny Depp, már megint egy misztikusan izgalmas filmben, még ilyet! És a többi nagyágyú! Helló Walken bácsi! Ricci néni!
#


Sikoly 3.

Scream 3., Amerikai horror, 112 perc, 2000
Paramount Channel, 23:45

Ez a sikerlovaglás már mindennek a teteje! Egyedül a Cox lányt nem értem, elég gazdag és sikeres ahhoz, hogy ezt ne kelljen, felháborító! Mert az Arquette-család legnévtelenebb tagját, és a Dempsey és Makepeace meg a Patrick Swayze kereszteződését még megértem.
#


Egyenesen át

Flatliners, amerikai thriller, 115 perc, 1990
TV2, 00:45

A klinikai halál állítólag vegytiszta békebeli állapot, melyet az élők sorából esetleg Ziggy Marley turnéstábjának volt szerencséje megtapasztalni. A film tanulsága alapján azonban mi mégis megmaradnánk a stresszes realitások világában.
#


15 perc hírnév

Amerikai-német krimi, 116 perc, 2001 (18)
aMC, 01:10

Érdekes filmet láthat az, aki ezt az alkotást választja, hiszen vizsgált alkotásunk ügyesen ugrál a „szokványos”, hétköznapok esti óráiban elrejtett, B-kategóriás mozik izgalmas látványvilága, és egy alaposan megszerkesztett, mesterien kimunkált mű élvezeti értéke között.
#


Az angol beteg

Angol-amerikai film, 1996
HBO 2, 01:20

Furcsa kis film ez, ahol a beteg nem is beteg, hanem égési sérült, és persze nem angol, hanem magyar, gróf Almásy László.
#


Négy tesó

Four Brothers, Amerikai akciófilm, 2005
Film+, 02:50

A Négy tesó - és nem Nagy tesó! - furcsán felemás film, mert John Singleton (Fekete vidék) a fekete mozi egykori nagy ígérete, nyilván enyhe kényszerpályán, de (részben) fehér főszereplőkel akar gettófilmet csinálni.
#


Jerry Maguire - A nagy hátraarc

Jerry Maguire, amerikai filmvígjáték, 132 perc, 1996
Mozi+, 03:40

Maga az amerikai álom; remek állás, hajtós életforma, rengeteg pénz, munkamániás barátnő és az ideális életvitel okozta totális lelki kiüresedés. És a poén, hogy a többség még ekkor sem kapcsol…
#